Juuressose

1. Kuori ja paloittele juurekset.

Kuumenna vesi kiehuvaksi ja lisää suola.

Keitä lanttu- ja porkkanapaloja n. 5 minuuttia.

Lisää perunat kiehuvaan veteen ja keitä juurekset aivan kypsiksi, ettei soseeseen jää paakkuja.

Jätä keitinliemi juuresten joukkoon.

Soseuta juurekset.

Lisää maito, rasva ja sokeri.

Kuumenna sose vielä ja tarjoa puolukkaisten jauhelihapihvien kanssa.

Pirkkaresepti: Siirry sivulle!

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 368 grammaa

Elsax
AineksetMääräEnergiaPHRK
Lanttu 188g54kcal1.9g8.6g0.6g3.4g
Porkkana 150g49kcal0.9g8.3g0.3g3.8g
Peruna, vanha, kuorittu 300g229kcal5.6g46.5g0.6g3g
Vesi, vesijohtovesi 375g0kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g3.8g0kcal0g0g0g0g
Maito, Kevyt75g35kcal2.4g3.6g1.1g0g
Voi 11g76kcal0.1g0g8.5g0g
Sokeri 1.5g6.1kcal0g1.5g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2208g897kcal21.8g137g22.2g20.4g
Valittu annoskoko1104g449kcal10.9g68.5g11.1g10.2g
Annoskoko puolitettuna552g224kcal5.5g34.3g5.6g5.1g
Arvot/100g100g41kcal1g6.2g1g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=279644