Heidin Saaristolaisleipä

Lämmitä piimä kädenlämpöiseksi ja sekoita siihen hiiva, siirappi ja suola.

Lisää joukkoon jauhot ja sekoita.

Kaada taikina vuokaleipävuokiin 2 x 30cm vuokaan ja anna kohota 2h.

Paista 160-170 astetta 1,5 - 2h.

Jos alkaa tummumaan päältä laita leivinpaperi päälle.

Säilyy hyvin jääkaapissa jopa viikon.

Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 2948 grammaa

Pelthe10
AineksetMääräEnergiaPHRK
Piimä, rasvaton (Valio)375g120kcal12.4g16.9g0g0g
Suola, annos 3g8.4g0kcal0g0g0g0g
Siirappi, tumma113g360kcal0.1g83.3g0g0g
Hiiva 28g21kcal3.7g0.3g0.1g1.9g
Vehnäjauho, sunnuntai244g853kcal29.3g173.1g5.1g7.3g
Kaljamallas, Tuoppi, 1dl=80g (rouhittu ruismallas)113g426kcal13.2g86.6g2.5g16.1g
Vehnälese Sydänystävä 5tl 5g113g158kcal15.8g15.8g3.8g54g
Ruisjauho (Myllynparas), annos 60g113g343kcal10.9g69g2.3g16.3g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2211g4563kcal170.8g890g27.6g191.2g
Valittu annoskoko1105g2282kcal85.4g445g13.8g95.6g
Annoskoko puolitettuna553g1141kcal42.7g222.5g6.9g47.8g
Arvot/100g100g206kcal7.7g40.3g1.2g8.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=105153