Poronjauhelihakastike

Silppua sipuli ja kuullota silppua teelusikallisessa rypsiöljyä, kunnes sipuli on läpikuultavaa.

Lisää poron jauheliha ja paista kypsäksi.

Jauheliha vaatii murustuakseen, että sitä koko ajan työnnellään paistinlastalla.

Kun jauheliha on kypsää, lisää ruokalusikallinen vehnäjauhoja, suolaa ja valkopippuria.

Kääntele jauhot lihan sekaan ja lisää vesi sekä n. 1 dl ruokakermaa.

Anna saostua (voit lisätä vehnäjauhoja veteen sekoitettuna puurona, jos et saa tarpeeksi paksua kastiketta heti, anna kuitenkin ensin kastikkeen kiehahtaa kunnolla).

Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa sekä valkopippuria ja vähän chilijauhetta.

Tarjoa keitetyn spagetin kanssa.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 158 grammaa

Sade1980
AineksetMääräEnergiaPHRK
Porojauheliha, Pirkka467g653kcal107.3g0g23.3g0g
Sipuli (kuorittu)35g10kcal0.5g1.7g0.1g0.6g
Ruokakerma, luomu (Valio), annos 50g117g187kcal2.4g4.4g17.5g0.1g
Vesi467g0kcal0g0g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 12g40kcal1.2g8.2g0.1g0.4g
Rypsiöljy kylmäpuristettu 9g83kcal0g0g9.3g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2212g1944kcal222.8g28.6g100.6g2.2g
Valittu annoskoko1106g972kcal111.4g14.3g50.3g1.1g
Annoskoko puolitettuna553g486kcal55.7g7.2g25.2g0.6g
Arvot/100g100g88kcal10.1g1.3g4.5g0.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=165972