Valkosuklaa-limekakku

Leikkaa leivinpaperista irtopohjavuokaan (halk. 22-24 cm) pohjan kokoinen pala.

Sekoista pieneksi rouheeksi murskatut keksit ja voisula.

Painele muruseos kevyesti vuoan pohjalle leivinpaperin päälle.

Liuota liivatelehtiä (4 kpl) runsaassa kylmässä vedessä 5-10 min. Vaahdota kerma.

Mausta sokerilla ja lisää joukkoon maustettu rahka.

Liuota puristetut liivatelehdet kiehuvaan veteen.

Kaada seos täytteeseen ohuena nauhana hyvin sekoittaen.

Kääda täyte muroseoksen päälle.

Tasoita.

Hyydytä kakkua jääkaapissa vähintään 5 tuntia.

Irrota kakku tarjolle.

Koristele valkosuklaa lastuilla ja sitruunamelissan tai mintun lehdillä.

Laita koristelut erikseen kalorilaskuriin.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 74 grammaa

Foppa67
AineksetMääräEnergiaPHRK
Digestive täysjyvävehnäkeksi19g85kcal1.2g11.3g3.9g0.6g
Voi 9g68kcal0.1g0g7.6g0g
Kuohukerma,valio,2dl25g85kcal0.5g0.8g8.8g0g
Maustettu rahka valkosuklaa-lime (Valio), annos 200g50g85kcal3.6g8g4.3g0g
Sokeri 3g12kcal0g3g0g0g
Vesi3.8g0kcal0g0g0g0g
Liivate 1g3.5kcal0.9g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana222g677kcal12.6g46.2g49.2g1.2g
Valittu annoskoko111g339kcal6.3g23.1g24.6g0.6g
Annoskoko puolitettuna56g169kcal3.2g11.6g12.3g0.3g
Arvot/100g100g305kcal5.7g20.8g22.1g0.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=423626