Vadelmaviinihyytelö

1. Laita liivakot likoon kylmään veteen
2. Kuumenna vesi ja sokeri, kun sokeri sulanut ota pois liedeltä ja lisää pehmenneet liivakot, sekoita kunnes ovat liuenneet.

3. Lisää valkoviini ja sherry, sekoita.

4. Kaada vadelmat jäisinä tarjoiluastiaan ja kaada liemi päälle.

Valmis!
Tarvitsee aikaa hyytyäkseen, kannattaa valmistaa jo edellisenä päivänä.

Vadelmia voi olla enemmän tai vähemmän kunhan nestemäärä on sama ettei tule hyytymisen kanssa ongelmia.

Itse käytän yleensä 4 - 4,5 liivakkoa, alkuperäisen ohjeen mukaan piti olla 5 joten 4-
5. On muuten sairaan hyvä aikuisten jälkiruoka! Sopii raskaiden illallisten kevennykseksi.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 178 grammaa

Mulligamari
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vadelma 42g17kcal0.4g1.7g0.3g1.5g
Valkoviini kuiva 26g18kcal0.1g0.2g0g0g
Sherry, kuiva, 8cl10g13kcal0g2.1g0g0g
Vesi, vesijohtovesi 16g0kcal0g0g0g0g
Sokeri 16g63kcal0g15.6g0g0g
Liivate 2.1g7.3kcal1.8g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana223g237kcal4.6g39.2g0.6g3g
Valittu annoskoko111g119kcal2.3g19.6g0.3g1.5g
Annoskoko puolitettuna56g59kcal1.2g9.8g0.2g0.8g
Arvot/100g100g107kcal2.1g17.6g0.3g1.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=146370