Rouheleipä

Lisää spelttirouheen joukkoon noin puolet vedestä ja anna liota 1-7 tuntia.

Lisää hiiva ja loppu vesi lämmitettynä.

Lisää sokeri, suola ja hiivaleipäjauhot.

Sekoita huolellisesti.

Lisää öljy.

Lisää vehnäjauhoja vähitellen, kunnes taikina irtoaa kulhon reunoista.

Vatkaa vielä niin kauan kuin jaksat (n 10 min).

Anna taikinan kohota kaksinkertaiseksi.

Vaivaa huolellisesti ilmat pois taikinasta ja leivo neljäksi limpuksi.

Voit myös tehdä vuokaleipiä tai sämpylöitä.

Kohota vielä leivät ja paista 200-asteessa noin 30 min.

Reseptistä tulee n. 40 annosta ja yksi annos painaa n. 111 grammaa

Pipsaelina
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi375g0kcal0g0g0g0g
Spelttirouhe (Sunspelt ky), annos 5g100g382kcal15g75g3g8.2g
Hiiva, 50g25g15kcal3.3g0.3g0.1g0g
Hiivaleipäjauho myllyn paras 1 dl125g438kcal17.5g80g3.9g6.9g
Suola, annos 3g3.8g0kcal0g0g0g0g
Sokeri 6g24kcal0g6g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 450g1544kcal45.9g315.1g5.4g15.8g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl25g225kcal0g0g25g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2220g5258kcal163.4g952.8g74.8g61.8g
Valittu annoskoko1110g2629kcal81.7g476.4g37.4g30.9g
Annoskoko puolitettuna555g1315kcal40.9g238.2g18.7g15.5g
Arvot/100g100g237kcal7.4g42.9g3.4g2.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=146073