Papu-vehnäsalaatti

Tämä on yksi variaatio kovasti tykkäämistäni keitetyistä pavuista.

Olen hullaantunut niihin, vaikka eihän säilykepavuissakaan vikaa ole. Papuja on kuitenkin helppo kypsentää itse: osta pussillinen kuivattuja papuja, laita sopiva annos likoamaan kulhoon yön yli ja keitä aamulla 15-60 minuuttia (riippuu lajikkeesta, pussissa on ohjeet).

Pakasta annosrasioihin ja sitten onkin kätevästi aina käden ulottuvilla annos papuja!

Salaatin valmistus: Keitä kokonaiset tai rikotut vehnäsuurimot.

Pilko maustekurkku ja sipuli, paahda seesaminsiemenet paistinpannulla, raasta juusto ja sekoita kaikki ainekset keskenään.

Lisää maun mukaan hieman suolaa tarvittaessa ja mausta sopivaksi katsomallasi tavalla.

Esim. persilja, jeera, mustapippuri sopivat hyvin.

Reseptistä tulee n. 3 annosta ja yksi annos painaa n. 159 grammaa

Sallay
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vehnärouhe kokojyvästä 116g345kcal12.3g61.6g2.6g11.5g
Papu valkoinen, keitetty 447g481kcal37.7g62.6g1.6g31.3g
Maustekurkku sokerisuolattu 265g53kcal1.8g8g0.3g4.8g
Punasipuli, kuorittu, 100g93g25kcal1.2g4.5g0.2g1.6g
Seesaminsiemen kuorimaton (Go green), annos 5g58g334kcal10.3g13.6g28.9g6.9g
Viinietikka balsami12g4.1kcal0g0.1g0g0g
Oatly, kaurasta ruokaan (Ceba foods ab), annos 250g96g143kcal1g5.7g12.4g0.7g
Parmigiano Reggiano -parmesaanijuusto (Pirkka), annos 20g26g100kcal8.5g0g7.2g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2226g2970kcal145.6g312.2g106.4g113.6g
Valittu annoskoko1113g1485kcal72.8g156.1g53.2g56.8g
Annoskoko puolitettuna557g743kcal36.4g78.1g26.6g28.4g
Arvot/100g100g133kcal6.5g14g4.8g5.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=84481