Kaurasämpylät

Ainekset
1/2 l maitoa
50 g hiivaa
5 dl kaurahiutaleita
1/2 rkl suolaa
1/2 dl juoksevaa hunajaa
n. 7 dl vehnäjauhoja
50 g sulatettua voita

Valmistusohjeet
1Luota hiiva, suola ja hunaja kädenlämpöiseen nesteeseen.

Lisää hiutaleet ja jauhot pikkuhiljaa taikinaa koko ajan vaivaten.

Vaivaa taikinaksi.

Lisää lopuksi sula voi. Anna taikinan kohota lämpimässä paikassa noin 45 min. Leivo taikinasta sämpylöitä.

Nosta ne pellille.

Anna sämpylöiden kohota liinan alla lämpimässä paikassa noin 20 min ennen paistoa.

Paista 225-asteessa n. 10-12 min. Kaurasämpylät ovat parhaimmillaan uunituoreina.

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 93 grammaa

Eleventhstki
AineksetMääräEnergiaPHRK
Maito, Rasvaton 300ml (Arla Ingman)302g100kcal10g14.8g0g0g
Tuore hiiva30g21kcal4.6g0.1g0.2g3.9g
Myllyn paras pikakaurahiutaleet (Myllyn paras oy), annos 40g302g1056kcal42.2g168.9g22.6g30.2g
Juokseva hunaja 250g30g97kcal0.3g23.5g0g0g
Erikoisvehnäjauho (Sunnuntai), annos 2000g422g1478kcal50.7g299.8g8.9g12.7g
Voi 30g219kcal0.4g0.1g24.5g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2232g5938kcal216.4g1014.4g112.4g93.6g
Valittu annoskoko1116g2969kcal108.2g507.2g56.2g46.8g
Annoskoko puolitettuna558g1485kcal54.1g253.6g28.1g23.4g
Arvot/100g100g266kcal9.7g45.4g5g4.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=316440