Kreikkalainen salaatti

1 ps (150 g) Pirkka Provencen salaattisekoitusta
4-5 tomaattia
1/2 kurkkua
1 iso sipuli
20 Pirkka mustaa oliivia
1 tlk (385 g) Pirkka salaattijuustokuutioita
1 tl kuivattua oreganoa tai
2 rkl tuoretta hienonnettuna
1 paprika

Kastike:
3/4 dl Pirkka ekstra neitsytoliiviöljyä
1/4 dl viinietikkaa
1/2 tl mustapippuria
ripaus suolaa
2 valkosipulinkynttä murskattuna

1. Levitä salaatti vadille.

Viipaloi tai paloittele tomaatit ja kurkku.

Kuori ja leikkaa sipuli mahdollisimman ohuiksi viipaleiksi.

2. Lado tomaatti-, kurkku- ja sipuliviipaleet kerroksittain salaatin päälle tai asettele ne kauniisti salaattipedille.

Levitä valutetut juustokuutiot salaattiainesten päälle ja koristele oliiveilla.

3. Ripottele pinnalle oreganoa.

Sekoita kastikeainekset ja kaada salaatin joukkoon.

Anna maustua jääkaapissa ennen tarjoamista.

Tarjoa lisäksi maalaisleipää.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 256 grammaa

Katjuska80
AineksetMääräEnergiaPHRK
Provencen salaattisekoitus (Pirkka), annos 150g11g2.2kcal0.2g0.3g0.1g0g
Tomaatti 27g6.2kcal0.2g0.9g0.1g0.4g
Kurkku 15g1.6kcal0.1g0.2g0g0.1g
Sipuli 4g1.2kcal0.1g0.2g0g0.1g
Oliivi keskiarvo punnittu kivineen, öljysäilötty, vihreä/musta 7.3g12kcal0.1g0.1g1.2g0.3g
Salaattijuustokuutio (Pirkka), annos 200g28g76kcal5g0.6g5.9g0g
Oregano, kuivattu 0.1g0.2kcal0g0g0g0g
Paprika keltainen 12g3.7kcal0.1g0.6g0g0.2g
Oliiviöljy 4.9g44kcal0g0g4.9g0g
Viinietikka 1.8g0.4kcal0g0g0g0g
Mustapippuri 0.1g0.4kcal0g0.1g0g0g
Valkosipuli 0.6g0.6kcal0g0.1g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana224g294kcal11.6g6.2g24.4g2.2g
Valittu annoskoko112g147kcal5.8g3.1g12.2g1.1g
Annoskoko puolitettuna56g74kcal2.9g1.6g6.1g0.6g
Arvot/100g100g131kcal5.2g2.8g10.9g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=135512