Elisan siemennäkkäri

1 dl mantelijauhoja
2 kananmunaa
2 dl vapaavalintaisia siemeniä
(tässä auringonkukka, kurpitsansiemen ja pellavansiemen)
3 rkl psylliumia
2 rkl oliiviöljyä

Sekoita kaikki ainekset tasaiseksi massaksi ja taputtele pellille leivinpaperin päälle tasaiseksi, ohueksi levyksi.

Levitys onnistuu parhaiten joko kostutetuin käsin tai toisen leivinpaperin avulla painellen.

Paista levyä 150 asteessa 30 minuuttia ja anna jäähtyä ennen tarjoilua.

Leipä rapeutuu jäähtyessään.

Annoksesta tulee noin puoli pellillistä.

Reseptistä tulee n. 15 annosta ja yksi annos painaa n. 30 grammaa

Tiinar64
AineksetMääräEnergiaPHRK
Mantelijauhe mandelpulver (Salliselta), annos 75g25g145kcal5.5g5g12.8g2.6g
Kananmuna kuoreton 28g39kcal3.4g0.1g2.8g0g
Kurpitsansiemenet, kuivattu13g68kcal3.1g2.2g5.7g0.5g
Pellavansiemen kokonainen 16g82kcal3.2g0.2g6.8g4.3g
Auringonkukansiemen 13g74kcal2.9g1.6g6.2g0.7g
Psyllium husk (Natures of scandinavia), annos 7g11g6.2kcal0.7g0.3g0.2g11.2g
Oliiviöljy 7g62kcal0g0g7g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana224g953kcal37.6g18.8g83g38.6g
Valittu annoskoko112g477kcal18.8g9.4g41.5g19.3g
Annoskoko puolitettuna56g238kcal9.4g4.7g20.8g9.7g
Arvot/100g100g425kcal16.8g8.4g37.1g17.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=449107