Porkkanakeitto

Keitä kuoritut perunat ja porkkanat sekä valkosipuli suolatussa vedessä.

Kaada vesi talteen ja soseuta kasvikset.

Lisää maitoa ja vettä sopivasti.

Mausta pippurilla ja tarvittaessa suolalla.

Lisää varovasti rakuunaa ja muskottipähkinää makusi mukaan, ne ovat vahvoja mausteita!
Lisää pussillinen herneitä ja kiehauta.

Tarjoile raejuuston ja murennetun näkkileivän kanssa.

Reseptistä tulee n. 3 annosta ja yksi annos painaa n. 514 grammaa

Uulpu
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, vanha, kuorittu 22g17kcal0.4g3.4g0g0.2g
Porkkana 22g7.2kcal0.1g1.2g0g0.6g
Vesi29g0kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g0.2g0kcal0g0g0g0g
Oliiviöljy 0.9g7.7kcal0g0g0.9g0g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen15g4.8kcal0.5g0.7g0g0g
Herneet, pakaste, 0,5 pss15g7.7kcal0.8g0.8g0.1g0.5g
Arkirae (Valio), annos 100g7.3g5.1kcal0.9g0.3g0.1g0g
Näkkileipä, Vaasan maukas1.7g5.2kcal0.2g1g0g0.3g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g0.2g0.2kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana225g109kcal5.8g14.8g2.2g3.2g
Valittu annoskoko113g55kcal2.9g7.4g1.1g1.6g
Annoskoko puolitettuna56g27kcal1.5g3.7g0.6g0.8g
Arvot/100g100g49kcal2.6g6.6g1g1.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=381369