Sitruuna-marenkipiiras (Painonvartijat)

Pohja:
10 ruisdigestivekeksiä
25 g margariinia (rasvaa enintään 40 %)

Täyte:
2 sitruunan raastettu kuori ja mehu
2 dl vettä
1/2 dl sokeria
2 rkl perunajauhoja

Marenki:
2 munanvalkuaista
1/2 dl sokeria

1. Murenna keksit monitoimikoneessa tai tehosekoittimessa.

Lisää rasva ja painele seos leivinpaperilla vuoratun irtoreunavuoan pohjalle.

2. Sekoita pienessä kattilassa raastettu sitruunankuori, sitruunamehu, vesi, sokeri ja perunajauhot.

Kuumenna seos koko ajan sekoittaen kiehumispisteeseen.

Anna kiisselin pulpahtaa pari kertaa, kunnes se sakenee.

Kaada kiisseli murupohjan päälle vuokaan.

3. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja lisää sokeri vähitellen.

Jatka vatkaamista, kunnes vaahto on kovaa ja kiiltävää.

Levitä marenki sitruunakiisselin päälle.

Pidä piirasta uunissa 175 asteen lämmössä noin 10 minuuttia eli kunnes marenki on saanut vähän väriä.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 75 grammaa

Missdrew
AineksetMääräEnergiaPHRK
Digestive-keksi, ruis41g170kcal2.9g25.5g6.5g1.6g
Margariini 40%, keskiarvo 3.7g14kcal0g0.1g1.5g0g
Sitruuna kuorittu 12g4.9kcal0.1g0.3g0.1g0.3g
Vesi, vesijohtovesi 30g0kcal0g0g0g0g
Sokeri 13g52kcal0g12.7g0g0g
Perunajauho / -suurimo perunatärkkelys 3g10kcal0g2.4g0g0g
Munanvalkuainen (Kela 1989), annos 100g11g3.9kcal0.9g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana225g509kcal7.8g82g16.2g3.8g
Valittu annoskoko112g255kcal3.9g41g8.1g1.9g
Annoskoko puolitettuna56g127kcal2g20.5g4.1g1g
Arvot/100g100g226kcal3.5g36.5g7.2g1.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=100240