Kalakeitto ranskalaiseen tapaan eli boullabaisseöljy

1. Halkaise, huuhdo ja hienonna purjo.

Hienonna sipulit ja valkosipulinkynnet.

Kuori ja suikaloi selleri.

2. Kuullota kasviksia isossa kattilassa miedolla lämmöllä vajaa 10 minuuttia.

Sekoita joukkoon tomaattipyree.

Kaada kattilaan vesi ja lisää mausteet myös laakerinlehti, kuumenna kiehuvaksi.

3. Lisää paloiteltu puna-ahven ja keitä hiljalleen miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia.

Lisää jäiset katkaravut ja valutetut simpukat.

Kiehauta ja nosta pois liedeltä.

Mausta valkoviinillä tai 1/2 sitruunan mehulla.

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 450 grammaa

Sirpa1958
AineksetMääräEnergiaPHRK
Purjosipuli 10g2.3kcal0.2g0.2g0g0.2g
Sipuli (kuorittu)5g1.3kcal0.1g0.2g0g0.1g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g0.4g0.4kcal0g0.1g0g0g
Juuriselleri 5g1.6kcal0.1g0.2g0g0.2g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl1.5g14kcal0g0g1.5g0g
Tomaattipyree, Pirkka3.5g2.9kcal0.1g0.7g0g0g
Vesi40g0kcal0g0g0g0g
Timjami 0g0.1kcal0g0g0g0g
Valkopippuri, annos 1g0.4g0kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g0.2g0kcal0g0g0g0g
Puna-ahven pakaste20g20kcal3.6g0g0.5g0g
Katkarapu pienet (pirkka)9g5.9kcal1.3g0g0.1g0g
Simpukoita, säilyke (pirkka) (150g)13g13kcal2.1g0.2g0.3g0g
Valkoviini kuiva 5g3.4kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana225g128kcal15g3.2g4.8g1g
Valittu annoskoko113g64kcal7.5g1.6g2.4g0.5g
Annoskoko puolitettuna56g32kcal3.8g0.8g1.2g0.3g
Arvot/100g100g57kcal6.7g1.4g2.1g0.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=146156