Peruna-kikihernecurry

Kuori ja lohko perunat ja hienonna kuoritut sipulit.

Höyrytä tai keitä perunat kovan kypsiksi.

Hauduta sipulia, inkivääriä ja valkosipulia (sekä chiliä) muutaman minuutin ajan öljyssä paksupohjaisessa kattilassa.

Lisää juustokumina, korianteri, paprika, kurkuma ja kikherneet.

Hauduta muutama minuutti.

Lisää ananasmehu, keitetyt perunat, garam masala ja herneet.

Hauduta viitisen minuuttia.

Mausta suolalla, sitruunamehulla ja tuoreella korianterilla.

Vinkki:
Voit lisätä curryyn halutessasi turkkilaista jogurttia.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 300 grammaa

Project2010
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, keskikokoinen 60g42g25kcal0.6g5.5g0g0.4g
Sipuli (kuorittu)7g1.9kcal0.1g0.3g0g0.1g
Valkosipuli 0.9g1kcal0.1g0.2g0g0g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl0.7g6.3kcal0g0g0.7g0g
Kikherne suolattomassa vedessä, kahviherne 17g22kcal1.4g3g0.3g0.8g
Pakasteherneet (Pirkka), annos 200g19g10kcal1.1g1g0.2g0g
Inkivääri, tuore, silputtu1.9g1.5kcal0g0.3g0g0g
Jogurtti, maustamaton, rasvaa 2,5 %, vähälaktoosinen, ei lisätty d-vitamiinia 14g8.5kcal0.4g0.7g0.4g0g
Chili paprika punainen0.5g0.2kcal0g0g0g0g
Kurkuma, annos 2g0.1g0kcal0g0g0g0g
Ananasmehu (2dl)9g4.7kcal0.1g1.1g0.1g0g
Garam Masala Spice Mix, Santa Maria, 44g0.2g0.7kcal0g0.1g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana225g165kcal7.6g24.4g3.4g2.6g
Valittu annoskoko113g82kcal3.8g12.2g1.7g1.3g
Annoskoko puolitettuna56g41kcal1.9g6.1g0.9g0.7g
Arvot/100g100g73kcal3.4g10.8g1.5g1.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=156337