Poro-kasviskeitto

Ohjeessa annettu nesteen määrä on laskettu valmiista keitosta (jotta voi vain punnita oman annoksensa ja merkata sen verran ruokaa syödyksi ilman turhia laskeskeluja), joten valmistusvaiheessa keittoon tulee lisätä noin 9dl vettä eikä siis vain 7dl.

1. Paista poronkäristys kattilassa.

2. Lisää joukkoon kuutioidut/suikaloidut vihannekset ja perunat, palvikinkku, vesi ja mausteet (muutama maustepippuri ja kasvisliemi, suolaa maun mukaan).

Keitä noin 20-30 minuuttia, niin että vihannekset ovat kypsiä.

3. Ripottele päälle persiljaa ja herkuttele :)

Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 1804 grammaa

Bicca
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kasvisliemijauhe (Reformi), annos 6.5g0.4g0.6kcal0.1g0.1g0g0g
Vesi, vesijohtovesi 46g0kcal0g0g0g0g
Saunapalvikinkku (HK)4.4g4.4kcal0.8g0g0.2g0.1g
Poronkäristys, lapin liha 240g15g23kcal2.9g0g1.1g0g
Peruna, vanha, kuorittu 11g8.2kcal0.2g1.7g0g0.1g
Sipuli 13g3.9kcal0.2g0.6g0g0.2g
Palsternakka 3.2g2.1kcal0g0.4g0g0.1g
Juuriselleri 2.9g0.9kcal0g0.1g0g0.1g
Porkkana 12g3.8kcal0.1g0.7g0g0.3g
Lanttu 5.8g1.7kcal0.1g0.3g0g0.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana226g97kcal8.8g7.8g2.6g2g
Valittu annoskoko113g49kcal4.4g3.9g1.3g1g
Annoskoko puolitettuna56g24kcal2.2g2g0.7g0.5g
Arvot/100g100g43kcal3.9g3.5g1.2g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=65272