Kauraporkkanasämpylä (kuituinen)

Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi, lisää hiiva.

Sekaan suola, sokeri, kaurahiutaleet/leseet ja öljy.

Lisää porkkanaraaste.

Lopuksi jauhoa.

Anna taikinan kohota noin 40min.

Nostele puolen nyrkin kokosia paloja pellille.

Käytin lusikoita jolloin sain kuoheuden säilymään.

Voitele kananmunalla.

Uuni 225 astetta ja 20min.

Reseptistä tulee n. 17 annosta ja yksi annos painaa n. 80 grammaa

Redreaper
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 413g0kcal0g0g0g0g
Hiiva 41g31kcal5.4g0.5g0.2g2.8g
Sokeri 6.6g27kcal0g6.6g0g0g
Suola, annos 3g25g0kcal0g0g0g0g
Auringonkukkaöljy 45g394kcal0g0g44.6g0g
Kaurahiutale kuituinen Sydänystävä (1dl = 35g)58g191kcal9.2g30g3.8g7.5g
Porkkana 165g54kcal1g9.2g0.3g4.2g
Myllärin hurjan viljainen sämpyläaines (37g)153g534kcal18.5g98.8g7.6g8.4g
Hiivaleipävehnäjauho 215g699kcal26g127.5g6g11.8g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2240g3860kcal120.2g545.2g125g69.4g
Valittu annoskoko1120g1930kcal60.1g272.6g62.5g34.7g
Annoskoko puolitettuna560g965kcal30.1g136.3g31.3g17.4g
Arvot/100g100g172kcal5.4g24.3g5.6g3.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=265138