Sitruunainen rakuunabroileri ja uunijuurekset

Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen.

Mausta uunijuurekset; ripaus suolaa, 2 tl rosmariinia, loraus öljyä, 1 tl balsamicoa.

Levitä juurekset tasaisesti uunipellille ja työnnä uuniin (noin 35 min).

Murskaa 2-3 valkosipulinkynttä ja 1-2 tl suolaa keskenään.

Sekoita 1 dl valkkaria, 2 rkl sitruunamehua, ripaus mustapippuria, 2 tl dijon-sinappia ja 2-3 rkl rakuunaa keskenään.

Nuiji fileitä hieman litteämmiksi, kuumenna pari rkl öljyä pannussa ja lisää valkosipuli-suolaseos.

Lisää broilerinfileet ja ruskista kevyesti.

Lisää viini-sitruuna-rakuunaseos ja anna porista muutama minuutti.

Lisää ruokakerma ja hauduta miedolla lämmöllä vielä 5-10 min.

Tarjoa rosmariinisten uunijuuresten kera.

Bon Appetit!

Reseptistä tulee n. 3 annosta ja yksi annos painaa n. 467 grammaa

Mt
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sitruunamehu, laimentamaton143g30kcal0.4g2.3g0g0.1g
Ruokakerma (Rainbow, 15%)1428g2356kcal42.8g57.1g214.1g0g
Valkoviini kuiva 714g489kcal2.2g4.3g0g0g
Valkosipuli 71g77kcal5.6g11.6g0.4g1.5g
Uunijuurekset (Pirkka), annos 150g4283g1542kcal38.5g316.9g12.8g149.9g
Oliiviöljy (ekstra-neitsytoliiviöljy) (Rainbow), annos 10g143g1285kcal0g0g142.8g0g
Mustapippuri 7.1g20kcal0.8g2.7g0.2g1.9g
Broileri rintafile,maustamaton3212g3312kcal742g0.3g32.1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana20000g18220kcal1664.6g790.4g804.8g306.8g
Valittu annoskoko10000g9110kcal832.3g395.2g402.4g153.4g
Annoskoko puolitettuna5000g4555kcal416.2g197.6g201.2g76.7g
Arvot/100g100g91kcal8.3g4g4g1.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=291012