Mississipiläinen mud pie

1.Taikina: Siivilöi jauhot ja kaakaojauhe kulhoon ja nypi voi joukkoon, kunnes saat pehmeää taikinaa.

Lisää vesi.

Kääri taikina tuorekelmuun ja pane 15 minuutiksi jääkaappiin. 2. Kauli taikina kevyesti jauhoitetulla työtasolla ja vuoraa sillä irtopohjainen tai posliininen torttuvuoka (halkaisija 23 cm). Peitä leivinpaperilla ja pane päälle painoksi kuivattuja herneitä . Paista taikinapohjaa 190-asteisessa uunissa 15 minuuttia.

Ota herneet ja paperi pois ja paista vielä 10 minuuttia. 3. Täyte: Vaahdota voi ja sokeri kulhossa ja vatkaa vähitellen sekaan munat ja kaakaojauhe, sulatettu suklaa ja kevytkerma.

Laita täyte pohjan päälle ja paista 45 min 160C uunissa.

Anna piirakan jäähtyä täysyin ja siirrä sitten tarjoiluastialle.

Peitä kermavaahdolla ja koristele suklaalastuilla.

Nosta jääkaappiin odottamaan tarjoilua.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 187 grammaa

Kaide68
AineksetMääräEnergiaPHRK
Spelttijauhot, puolikarkea, brinkkala113g361kcal16.9g66.5g2.9g11.3g
Kaakaojauhe, tumma sokeriton15g48kcal3.5g1.6g3.1g0g
Voi vähäsuolainen 75g545kcal0.9g0.3g61.1g0g
Sokeri 12g49kcal0g12g0g0g
Vesi45g0kcal0g0g0g0g
Voi vähäsuolainen 88g636kcal1g0.4g71.3g0g
Intiaanisokeri (Bolivia), annos 10g175g614kcal3g156.1g0g0g
Kananmuna, omega, kuoreton 110g153kcal13.8g0.3g10.8g0g
Kaakaojauhe, tumma sokeriton30g96kcal6.9g3.2g6.3g0g
Tumma suklaa, Fazer Thin Dark75g398kcal5.9g24.1g31.6g0g
Milbona kevytkerma (Suomi), annos 50g150g180kcal4.2g6.8g15g0.2g
Kuohukerma,valio,2dl213g724kcal4.3g6.4g74.5g0g
Tumma suklaa, Fazer Thin Dark20g106kcal1.6g6.4g8.4g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2244g7823kcal124g568.2g570g23g
Valittu annoskoko1122g3911kcal62g284.1g285g11.5g
Annoskoko puolitettuna561g1956kcal31g142.1g142.5g5.8g
Arvot/100g100g349kcal5.5g25.3g25.4g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=397045