Lasagne

1. Täytteen valmistus: Pilko sipuli ja valkosipuli.

Kuullota tilkassa öljyä suurella pannulla.

Lisää jauheliha ja ruskista.

Lisää tomaattimurska ja mausteet (lihaliemikuutio(t), pippuri, basilika...) ja anna muhia hetken.

2. Valmista juustokastike: Laita kattilaan 5dl maitoa ja kuumenna lähes kiehuvaksi.

Lisää 200-300g juustoraastetta ja vatkaa tasaiseksi.

Lisää noin 2 rkl vehnäjauhoa kastikkeen suurustamiseksi.

HUOM! Juustoraaste kannattaa lisätä vähän kerrallaan kokoajan sekoittaen.

Lisää pippuria ja halutessasi muskottia mausteeksi.

3. Aloita lasagnen kasaaminen: Kaada vuoan pohjalle ohut kerros juustokastiketta.

Lado kerros lasagnelevyjä.

Kaada päälle täytettä (noin 1/3) ja vielä juustokastiketta.

Päälle taas uusi kerros lasagnelevyjä.

Tätä jatketaan kunnes kastike ja täyte loppuvat (viimeinen kerros = lasagnelevy ja juustokastike).

Ripottele päälle juustoraastetta halutessasi.

Paista uunissa 225 asteessa noin 30 minuuttia.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 375 grammaa

Nemilia90
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)19g5.1kcal0.2g0.9g0g0.3g
Valkosipuli 1.5g1.6kcal0.1g0.2g0g0g
Valkosipuli 3g3.2kcal0.2g0.5g0g0.1g
Rasvaton maito, d-vitamiinia 1 ug 187g63kcal5.7g9.2g0.2g0g
Juustoraaste, x-tra, 23% rasvaa150g450kcal34.5g0g34.5g0g
Margariini 60%, rainbow/pirkka/eldorado 3.7g20kcal0g0g2.2g0g
Lasagnette, täysjyväpasta (Knorr), annos 185g75g240kcal9.7g46.5g1.9g6.7g
Tomaattimurska, X-tra (400g tölkki)300g75kcal3g16.5g0g4.2g
Lihaliemikuutio Rainbow (11g/1)4.1g12kcal0.4g0.7g0.8g0g
Vehnäjauho puolikarkea 7.5g26kcal0.8g5.2g0.1g0.3g
Jauheliha, naudan, rasvaa 17 % 375g852kcal71.2g0g63.7g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2250g3495kcal251.6g159.4g206.8g23.2g
Valittu annoskoko1125g1747kcal125.8g79.7g103.4g11.6g
Annoskoko puolitettuna563g874kcal62.9g39.9g51.7g5.8g
Arvot/100g100g155kcal11.2g7.1g9.2g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=326191