Varhaiskaalisalaatti (safkaa)

Poista varhaiskaalista uloimmat lehdet, halkaise kaali kahtia ja poista kova kanta.

Suikaloi kaali ohueksi ja laita kulhoon odottelemaan.

Salaatinkastike:
1 purkki kermaviiliä
puoli punttia hienoksi hakattua tilliä/ruohospipulia
1 rkl Dijon-sinappia
loraus sitruunanmehua
kaksi keitettyä kananmunaa haarukalla rikki paineltuna
suolaa
mustapippuria

Sekoita kastikkeen ainekset keskenään ja kaada kulhoon kaalin kera.

Sekoittele kastike kaalin kimppuun.

Nauti lisukkeena kalan tai lihan kera taikka ihan sellaisenaan.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 141 grammaa

Ts77
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kaali, valkokaali665g140kcal8g22.6g1.3g14g
Kermaviili, rasvaa 10-12% 266g352kcal7g8.5g31.9g0g
Dijonsinappi, Maille, Original20g14kcal0.8g1.6g0.6g0.6g
Ruohosipuli, tuore27g7.2kcal0.4g1g0.2g0.3g
Mustapippuri 2.7g7.4kcal0.3g1g0.1g0.7g
Suola, annos 3g1.3g0kcal0g0g0g0g
Kanamuna, kuoreton , annos 55g146g209kcal18.3g0.4g15.1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2256g1460kcal69.6g70.2g98.4g31.2g
Valittu annoskoko1128g730kcal34.8g35.1g49.2g15.6g
Annoskoko puolitettuna564g365kcal17.4g17.6g24.6g7.8g
Arvot/100g100g65kcal3.1g3.1g4.4g1.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=370447