Peruna-papusalaatti

Liota ja keitä pavut ja herneet pakkauksen ohjeen mukaan.

(Voi korvata myös säilykepavuilla ja herneillä mutta eivät ole yhtä hyviä.) Itse olen jäänyt koukkuun kuivattuihin papuihin ja herneisiin! Niitä on helppo tehdä vaikka pakkaseen annosrasioihin: yleensä riittää, kun pavut tai herneet laittaa illalla likoamaan, keittää aamulla tunnin verran ja sitten jäähdyttää ja pakastaa, pusseissa ja rasioissa on ohjeet!

Pilko sipuli ja omena, murskaa valkosipuli.

Keitä peruna ja kuutioi se. Paahda seesaminsiemeniä pannulla hieman.

Sekoita kaikki ainekset, lisää joukkoon öljy, etikka, suolaa ja mausteita maun mukaan.

Jätä jääkaappiin tekeytymään vähintään yön yli.

Reseptistä tulee n. 3 annosta ja yksi annos painaa n. 201 grammaa

Sallay
AineksetMääräEnergiaPHRK
Papu valkoinen, keitetty 19g20kcal1.6g2.6g0.1g1.3g
Herne 15g10kcal0.8g1.4g0.1g0.5g
Punasipuli, kuorittu, 100g11g3kcal0.1g0.5g0g0.2g
Omena, keskikokoinen 200g28g10kcal0.1g2g0.1g0.5g
Oliiviöljy 3.7g33kcal0g0g3.7g0g
Viinietikka 2.8g0.6kcal0g0g0g0g
Valkosipuli 0.7g0.8kcal0.1g0.1g0g0g
Seesaminsiemen kuorimaton (Go green), annos 5g4.7g27kcal0.8g1.1g2.3g0.6g
Peruna, keskikokoinen 60g28g17kcal0.4g3.7g0g0.3g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana226g242kcal7.8g22.8g12.6g6.8g
Valittu annoskoko113g121kcal3.9g11.4g6.3g3.4g
Annoskoko puolitettuna57g61kcal2g5.7g3.2g1.7g
Arvot/100g100g107kcal3.5g10.1g5.6g3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=85204