Bouillabaisse

1. Halkaise, huuhdo ja hienonna purjo.

Hienonna sipulit ja valkosipulinkynnet.

Kuori ja suikaloi selleri.

2. Kuullota kasviksia isossa kattilassa miedolla lämmöllä vajaa 10 minuuttia.

Sekoita joukkoon tomaattipyree.

Kaadakattilaan vesi ja lisää mausteet, kuumenna kiehuvaksi.

3. Lisää paloiteltu puna-ahven ja keitä hiljalleen, miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia.

Lisää jäiset katkaravut ja valutetut simpukat.

Kiehauta ja nosta pois liedeltä.

Mausta valkoviinillä tai sitruunan mehulla.

Tarjoa keiton kanssa vaaleaa leipää.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 724 grammaa

Vihre
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli 4.1g1.2kcal0.1g0.2g0g0.1g
Vesi, vesijohtovesi 59g0kcal0g0g0g0g
Rypsiöljy 0.3g2.8kcal0g0g0.3g0g
Mustapippuri 0.2g0.4kcal0g0.1g0g0g
Timjami 0.7g2kcal0.1g0.2g0.1g0.3g
Purjosipuli 6.1g1.4kcal0.1g0.1g0g0.1g
Valkosipuli 0.5g0.5kcal0g0.1g0g0g
Täysmehu, sitruunatäysmehu, laimentamaton 3.5g0.8kcal0g0.1g0g0g
Juuriselleri 4.1g1.3kcal0.1g0.2g0g0.1g
Tomaattisose tomaattipyree 3.3g2.5kcal0.1g0.4g0g0g
Puna-ahven savustettu 16g18kcal2.6g0g0.8g0g
Katkarapu 9g6.3kcal1.3g0g0.1g0g
Sinisimpukka vedessä 7g6.2kcal1.1g0.1g0.1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana226g86kcal11g3g2.8g1.2g
Valittu annoskoko113g43kcal5.5g1.5g1.4g0.6g
Annoskoko puolitettuna57g22kcal2.8g0.8g0.7g0.3g
Arvot/100g100g38kcal4.9g1.3g1.2g0.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=64203