Lihamureke

Valmistukseen kuluva aika: alle 1 tunti.

1. Sekoita purkki kermaviiliä, pussi sipulikeittojauhetta, 2 kananmunaa ja 4 kynttä valkosipulia puristettuna.

2. Lisää jauheliha sekä raastettu porkkana ja sekoita.

Lisää halutessasi mustapippuria ja muita mausteita.

Suolaa ei tarvitse lisätä, koska sipulikeitto on hyvin suolaista.

3. Muotoile pötkö uunivuokaan ja paista 200 asteessa noin 40 minuuttia tai kunnes mureke on kypsä.

VINKKI: voit laittaa lisukkeeksi uunivuokaan murekkeen reunoille esim.

porkkanaa ja herneitä.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 227 grammaa

Nahkuri
AineksetMääräEnergiaPHRK
Jauheliha, naudan 10% paistijauheliha50g83kcal9.5g0g5g0g
Laktoositon kermaviili (Valio)25g16kcal0.8g1.2g0.9g0g
Ranskalainen sipulikeitto-ainekset (Knorr), annos 52g6.5g21kcal0.6g3.4g0.4g0.6g
Porkkana, keskikokoinen 65g16g4.5kcal0.1g1g0g0.4g
Kananmuna kuoreton 14g20kcal1.7g0g1.4g0g
Valkosipuli 2g2.2kcal0.2g0.3g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana227g293kcal25.8g11.8g15.4g2g
Valittu annoskoko114g146kcal12.9g5.9g7.7g1g
Annoskoko puolitettuna57g73kcal6.5g3g3.9g0.5g
Arvot/100g100g129kcal11.4g5.2g6.8g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=272675