Sveitsiläinen maalaisleipä

Liuota hiiva veteen, lisää ruisjauhot ja 6 dl vehnäjauhoja.

Kohota tunti.

Lisää suola, öljy ja 3 dl vehnäjauhoja.

Kohota tunti.

Vaivaa loput jauhot taikinaan ja leivo noin 40 cm pitkäksi leiväksi.

Kohota 30 min. Tee viiltoja leivän pintaan, voitele vedellä ja paista uunin alaosassa 275 astetta 15 min, 200 astetta toiset 15 min.

Reseptistä tulee n. 16 annosta ja yksi annos painaa n. 101 grammaa

Vauva176
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi35g0kcal0g0g0g0g
Ruisjauho (Myllynparas), annos 60g28g86kcal2.7g17.3g0.6g4.1g
Vehnäjauho puolikarkea 46g157kcal4.7g32.1g0.6g1.6g
Hiiva 1.8g1.3kcal0.2g0g0g0.1g
Suola, annos 3g0.4g0kcal0g0g0g0g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl2.1g19kcal0g0g2.1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana227g528kcal15.2g98.8g6.6g11.6g
Valittu annoskoko114g264kcal7.6g49.4g3.3g5.8g
Annoskoko puolitettuna57g132kcal3.8g24.7g1.7g2.9g
Arvot/100g100g232kcal6.7g43.4g2.9g5.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=139580