Kaalikeitto jauhelihalla ja pekonikuutioilla

Ohjeet painekeittimelle, muulla kattilalla keitto aika 1-2 tuntia.

-Kuoritaan ja paloitellaan sipulit ja kasvikset
-Laitetaan kattilaan hiukan vettä ja lihaliemikuutio kuumenemaan
-Kuumennetaan pekonipalat, jossa kuullotellaan sipulit, joiden päälle ripotellaan suola ja sokeria ja mausteet.

-Ruskistetaan jauheliha, joka maustetaan ja lisätään paistipannuun
-Sitten kuullotellaan kaalisuikaleet ja pyöräytetään pannun kautta myös porkkana- ja perunan palaset
-Kaadetaan pilkotut vihannekset ja kaadetaan vettä painekattilaan niin, että kaikki peittyvät hyvin
-Lisätään siirappi
-Annetaan kiehua paineen kohottua 6 minuuttia..

Lisätään lihat ja loput ainekset, kiehautetaan puolipaineelle ja jätetään muhimaan sammutetulle levylle kunnes paineet on hävinneet.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 455 grammaa

Jujaka
AineksetMääräEnergiaPHRK
Lihaliemikuutio Rainbow (11g/1)0.3g0.7kcal0g0g0g0g
Sokeri 0.1g0.2kcal0g0g0g0g
Pekoni (Dulano)3.1g8kcal0.6g0.1g0.6g0g
Jauheliha, naudan 10% paistijauheliha10g17kcal1.9g0g1g0g
Soijakastike 0.5g0.3kcal0g0g0g0g
Chilikastike, Santa Maria (annos 1 rkl 20g)0.1g0.3kcal0g0.1g0g0g
Mustapippuri 0.1g0.3kcal0g0g0g0g
Siirappi, tumma0.8g2.4kcal0g0.6g0g0g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g0.1g0.1kcal0g0g0g0g
Sipuli (kuorittu)2.5g0.7kcal0g0.1g0g0g
Porkkana 5.6g1.8kcal0g0.3g0g0.1g
Peruna, keskikokoinen 60g4.4g2.6kcal0.1g0.6g0g0g
Vesi, vesijohtovesi 63g0kcal0g0g0g0g
Kaali, valkokaali24g5kcal0.3g0.8g0g0.5g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana228g78kcal5.8g5.2g3.2g1.2g
Valittu annoskoko114g39kcal2.9g2.6g1.6g0.6g
Annoskoko puolitettuna57g20kcal1.5g1.3g0.8g0.3g
Arvot/100g100g34kcal2.5g2.3g1.4g0.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=101918