Rahkamustikkapiirakka

Kananmunat vaahtoon sokerin kanssa lisätään osa öljystä, loput 2 lasivuoan pohjalle levitetään pullasudilla.

Jauhot ja alkiot sekoitaan vaahtoon taikinaksi.

Taikina jaetaan kahteen vuokaan ja paistetaan 5 min puolikypsäksi.

Rahka ja jogurtti sekoitetaan, maustetaan sokerilla ja vaniljasokerilla ja jaetaan puolipaistuneiden pohjien päälle, päälle ripotellaan mustikat paistetaan vielä lisää noin 20 min kunnes kypsiä.

Reseptistä tulee n. 16 annosta ja yksi annos painaa n. 65 grammaa

Merrim
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sokeri 9g38kcal0g9.2g0g0g
Hiivaleipäjauho, Pouta, 1 dl13g44kcal1.8g8.3g0.4g0.7g
Vehnänalkio, 0,25 dl2.7g8.7kcal0.8g0.9g0.2g0.4g
Leivinjauhe 0.5g1kcal0g0.2g0g0g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl5.4g49kcal0g0g5.4g0g
Rahka, valio16g11kcal1.6g0.7g0g0g
Mustikka metsä- 20g8.6kcal0.1g1.3g0.1g0.6g
Kananmuna kuoreton 24g34kcal3g0.1g2.4g0g
Jogurtti, maustamaton, rasvaton, vähälaktoosinen, d-vitamiinia 0,5ug 22g7.4kcal0.7g1.1g0g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g1.3g5.2kcal0g1.3g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana227g413kcal16g46.2g17g3.4g
Valittu annoskoko114g206kcal8g23.1g8.5g1.7g
Annoskoko puolitettuna57g103kcal4g11.6g4.3g0.9g
Arvot/100g100g182kcal7g20.3g7.5g1.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=203558