Perinteinen hernekeitto

Laita herneet likoamaan edellisenä iltana kattilaan, noin pariin litraan vettä.

Keitä hernekeitto liotusveteen, mutta lisää vielä yksi litra vettä.

Pilko sipuli, porkkana ja kinkku pienemmiksi ja lisää keiton joukkoon.

Mausta suolalla, pippurilla ja halutessasi meiramilla.

Anna hautua hiljaksiin 3-4 tuntia.

Tarkista lopuksi vielä suola.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 364 grammaa

Sannamaria88
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 78g0kcal0g0g0g0g
Herne kuivattu 13g39kcal2.3g6.3g0.1g1.4g
Sipuli (kuorittu)5.7g1.5kcal0.1g0.3g0g0.1g
Porkkana, keskikokoinen 65g4.7g1.3kcal0g0.3g0g0.1g
Ylikypsä kinkku, 200g (Vataja), annos 15g12g12kcal2.2g0g0.3g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana227g107kcal9.2g13.8g0.8g3.2g
Valittu annoskoko114g54kcal4.6g6.9g0.4g1.6g
Annoskoko puolitettuna57g27kcal2.3g3.5g0.2g0.8g
Arvot/100g100g47kcal4g6.1g0.4g1.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=275373