Timon lohikeitto

Kuori ja hienonna sipuli.

Halkaise purjo, huuhtele hyvin ja leikkaa viipaleiksi.

Pese, kuori ja paloittele perunat ja porkkanat.

Sulata kattilan pohjalla voi ja lisää joukkoon juurekset, sipuli ja purjo.

Kääntele juureksia muutama minuutti.

Ripottele joukkoon jauhot ja sekoita.

Kaada joukkoon kiehuva vesi ja kalaliemikuutiot sekä maustepippurit (8 kpl).

Keitä juureksia, kunnes ne ovat lähes kypsiä.

Poista lohifileestä nahka ja ruodot..

Leikkaa kala reiluiksi kuutioiksi.

Lisää kattilaan kuohukerma ja paloiteltu lohi.

Anna kiehua, kunnes kala on kypsä (n. 5 min) . Lisää päälle hienonnettua tilliä.

Tarjoa ruisleivän kera.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 364 grammaa

Peetee1
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi52g0kcal0g0g0g0g
Sipuli 2.9g0.9kcal0g0.1g0g0g
Porkkana, keskikokoinen 65g9g2.6kcal0.1g0.6g0g0.2g
Peruna, vanha, kuorittu 10g7.9kcal0.2g1.6g0g0.1g
Kevätsipuli 100g (Kotimainen), annos 100g5.2g1.4kcal0.1g0.2g0g0.1g
Lohifilee 21g41kcal3.9g0g2.8g0g
Kerma , kuohukerma, rasvaa 35 % 10g34kcal0.2g0.3g3.6g0g
Kalaliemikuutio 1.1g3.5kcal0.1g0.4g0.2g0g
Voi 1.5g11kcal0g0g1.2g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana228g204kcal9.2g6.4g15.6g0.8g
Valittu annoskoko114g102kcal4.6g3.2g7.8g0.4g
Annoskoko puolitettuna57g51kcal2.3g1.6g3.9g0.2g
Arvot/100g100g90kcal4g2.8g6.9g0.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=423811