Pyrytuulian VappuRahkapiirakka

5 dl rasvatonta maitoa
2 pussia kuivahiivaa
2 tl ruususuolaa
1,5 dl intiaanisokeria
1,5 rkl kardemummaa
6 dl vehnäjauhoja
6 dl täysjyvävehnäjauhoja
150 g voita

Maito lämmitetään + 42 C ja siihen lisätään sokeri, suola ja kardemumma.

Kuivahiiva sekoitetaan 7dl jauhoja ja lisätään maitoon ja vatkataan kunnes saa sitkoa.

Loput jauhot lisätään vähitellen ja viimeiseksi voi.

Täyte:
500 g maitorahkaa
2 dl rasvatonta maitoa
2 munaa
1,5 dl intiaanisokeria
2 tl vanilliinisokeria tai vaniljauutetta
2 sitruunan mehu ja kuori
3 dl rusinoita

Reseptistä tulee n. 50 annosta ja yksi annos painaa n. 65 grammaa

Pyrytuulia
AineksetMääräEnergiaPHRK
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen18g5.8kcal0.6g0.9g0g0g
Kuivahiiva (Rainbow), annos 11g0.8g0kcal0g0g0g0g
Intiaanisokeri (Bolivia), annos 10g11g37kcal0.2g9.4g0g0g
Kardemumma, jauhettu, annos 5g0.8g2.5kcal0.1g0.5g0.1g0.2g
Täysjyvävehnäjauho (Sunnuntai), annos 50g11g33kcal1.8g5.7g0.3g1.4g
Vehnäjauho, sunnuntai14g48kcal1.6g9.7g0.3g0.4g
Täysjyvävehnäjauho (Sunnuntai), annos 50g21g65kcal3.6g11.4g0.6g2.7g
Voi, normaalisuolainen (Valio)5.3g38kcal0g0g4.2g0g
Maitorahka, pehmeä rasvaton 0,3% (Valio), annos 250g18g11kcal1.8g0.8g0.1g0g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen7g2.3kcal0.2g0.3g0g0g
Kananmuna kuorineen punnittu4.8g6kcal0.5g0g0.4g0g
Vanilliinisokeri, teelusikka0.4g1.4kcal0g0.3g0g0g
Sitruunamehu, laimentamaton0.2g0kcal0g0g0g0g
Mantelirouhe, 1 rkl3.5g20kcal0.7g0.2g1.8g0.4g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana228g540kcal22.2g78.4g15.6g10.2g
Valittu annoskoko114g270kcal11.1g39.2g7.8g5.1g
Annoskoko puolitettuna57g135kcal5.6g19.6g3.9g2.6g
Arvot/100g100g237kcal9.8g34.4g6.9g4.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=460183