Kaalikääryleet

Varaa noin kaksikiloinen kaali ja kovella sen kanta pois.

Keitä kaali suolavedessä pehmeäksi.

Anna jäähtyä, irrottele lehdet ja ohenna lehtiruodit.

Silppua ylijäänyt kaali pienemmäksi ja sekoita se jauhelihan, porkkanaraasteen ja sipulisilpun sekaan.

Lisää mustapippuria, soijakastiketta ja osa siirapista täytemassaan.

Ohenna halutessasi täytemassaa pienellä määrällä keitinvettä.

Levitä täytettä kaalinlehille ja kääri ne kaaryleiksi.

Annoksesta tulee noin 27-28 käärylettä noin 100-115 grammaa/kääryle.

Lisää loppuun keitinveteen hieman juoksevaa pullomargariinia tai oivariinita tms sekä loppu siirappi.

Paista 175 asteisessa uunissa n.1 t. Valele kääryleitä välillä pellille valuvalla liemellä.

Halutessasi voit korvata sipulin selleriraasteella.

Reseptistä tulee n. 27 annosta ja yksi annos painaa n. 113 grammaa

Lessi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kaali, valkokaali704g149kcal8.5g23.9g1.4g14.8g
Jauheliha, naudan 10% paistijauheliha148g246kcal28.2g0g14.8g0g
Porkkana, keskikokoinen 65g74g21kcal0.4g4.4g0.1g1.9g
Sipuli 22g6.7kcal0.3g1.1g0g0.4g
Vesi148g0kcal0g0g0g0g
Siirappi 19g56kcal0g13.7g0g0g
Oivariini, 60 (100g)5.6g31kcal0.1g0.1g3.3g0g
Suola, annos 3g3g0kcal0g0g0g0g
Soijakastike less salt (Kikkoman)5.6g4.6kcal0.5g0.6g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2260g1027kcal76g87.6g39.2g34.2g
Valittu annoskoko1130g513kcal38g43.8g19.6g17.1g
Annoskoko puolitettuna565g257kcal19g21.9g9.8g8.6g
Arvot/100g100g45kcal3.4g3.9g1.7g1.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=306055