Kalakeitto Ranskalaisittain

Ohjeet

1. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynsi.

Kuori juurekset ja pilko kuutioiksi.

2. Kuumenna öljy kattilassa ja kuullota kasvikset siinä puuhaarukalla sekoittaen.

Ripottele pinnalle vehnäjauhot ja sekoita, ettei tule kokkareita.

Lisää joukkoon vesi, liemikuutio ja tomaattisose.

3. Paloittele kuoritut perunat pieniksi kuutioiksi.

Lisää ne keittoon paloitellun kalan kanssa ja kypsennä keittoa 10-15 minuuttia.

4. Lisää keittoon katkaravut, ranskankerma, sitruunamehu ja mausteet.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 453 grammaa

Jujaka
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, kuorittu, keitetty, suolaton 156g119kcal2.9g24.2g0.3g1.6g
Porkkana 41g13kcal0.3g2.3g0.1g1g
Vesi, vesijohtovesi 626g0kcal0g0g0g0g
Selleri, annos 50g22g3.1kcal0.2g0.7g0g0g
Ruokakerma (Pirkka), annos 200g13g15kcal0.4g0.7g1.3g0g
Sitruunamehu, laimentamaton6.3g1.3kcal0g0.1g0g0g
Kalaliemikuutio 4.7g14kcal0.5g1.6g0.7g0.1g
Voi 4.4g32kcal0.1g0g3.6g0g
Sipuli (kuorittu)25g6.8kcal0.3g1.2g0.1g0.4g
Lohifilee 125g244kcal23.4g0g16.9g0g
Katkarapu 56g39kcal8.1g0g0.6g0g
Tomaattipyre (Eldorado), annos 70g44g44kcal1.8g8.8g0.2g0g
Valkopippuri 0.9g2.7kcal0.1g0.4g0g0.2g
Suola, annos 3g0.9g0kcal0g0g0g0g
Ruohosipuli 2.2g0.5kcal0g0g0g0.1g
Timjami, annos 3g0.9g2kcal0.1g0.3g0.1g0.3g
Valkosipuli, tuore, silputtu4.7g4.9kcal0.4g0.8g0g0.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2265g1083kcal77.2g82.2g47.8g7.6g
Valittu annoskoko1132g542kcal38.6g41.1g23.9g3.8g
Annoskoko puolitettuna566g271kcal19.3g20.6g12g1.9g
Arvot/100g100g48kcal3.4g3.6g2.1g0.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=111674