Raparperi- tai omenapiirakka

Vatkaa kananmunat (2 isoa tai 3 pientä) ja sokeri, lisää maito, öljy (loraus öljystä muruseokseen), leseet ja jauhot, joihin leivinjauhe on sekoitettu.

Kaada piirakkapohja leivinpaperin päälle uunipellille, tasoita.

Ripottele päälle raparperin palat ( 2 litraa, 1000 g) tai suikaloidut omenat ( 6 kpl, 850 g) ja muruseos: 2 dl neljänviljanhiutaleita, joihin lisään 0,5 dl fariinisokeria tai tavallista sokeria, 3 tl kanelia ja lorauksen öljyä.

Uunissa 200 asteessa noin 30 minuuttia.

Tarjolle vielä vähän lämpimänä - kevyt vaniljajäätelön kanssa.

Reseptistä tulee n. 26 annosta ja yksi annos painaa n. 81 grammaa

Annele
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna kuorineen punnittu 95g119kcal10.4g0.2g8.5g0g
Sokeri 92g373kcal0g91.9g0g0g
Kauranlese (Kungsörnen), annos 7g27g84kcal4.9g11.1g2.2g4.9g
Vehnäjauho, Anni Helena, 1 dl141g521kcal16.9g104.1g3g4.9g
Leivinjauhe 8.1g14kcal0.4g3.1g0g0g
Neljänviljanhiutale 33g107kcal3.3g18.8g1.1g3.7g
Fariinisokeri38g154kcal0g37.8g0g0g
Kaneli, oikeat arvot, annos 2g3.2g12kcal0.1g2.6g0.1g0g
Rypsiöljy 49g431kcal0g0g48.7g0g
Kevytmaito, rasvaa 1,5 %, d-vitamiinia 1 ug 108g49kcal3.2g5.2g1.6g0g
Raparperi 541g182kcal3.7g29.8g0.5g7.6g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2268g4091kcal85.8g609.2g131.4g42.2g
Valittu annoskoko1134g2046kcal42.9g304.6g65.7g21.1g
Annoskoko puolitettuna567g1023kcal21.5g152.3g32.9g10.6g
Arvot/100g100g180kcal3.8g26.9g5.8g1.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=112733