Sämpylät siemenillä, leipäkoneohje

Leipäkoneohje 1500g taikinaan:

520ml vettä
2 rkl oliiviöljyä
2,5tl suolaa
2,5rkl leipäsiirappia
420g vehnäjauhoa
200g rouheinen sämpyläjauhoa
200g ruisjauhoa
20g kuorittuja auringonkukansiemeniä
20g seesaminsiemeniä
10g pellavansiemeniä
20g kurpitsansiemeniä
1tl fenkolia
2,5tl kuivahiivaa

Ohjeella tulee Tefalin leipäkoneella 1500g leipä, ohjelmavalinta 3 (kokojyväleipä).

Taikinan voi myös valmistaa kohotaikinaohjelmalla (13) ja paistaa sämpylöinä uunissa 225 asteessa.

Mittaa taikinakulhoon vesi, öljy, suola ja leipäsiirappi tässä järjestyksessä.

Mittaa erikseen jauhot ja siemenet, sekoita kuivat aineet keskenään ennen kuin lisäät ne taikinakulhoon.

Lisää kuivien aineiden päälle kuivahiiva.

Paista ohjelmalla 3, valitse leivän painoksi 1500g ja haluamasi tummuusaste.

Tai valmista taikina kohotaikinaohjelmalla, jaa noussut taikina 18 osaan ja pyöritä sämpylöiksi.

Voitele halutessasi vedellä tai oliiviöljyllä ja paista uunin keskitasolla 225 asteessa 10-15 minuuttia.

Reseptistä tulee n. 18 annosta ja yksi annos painaa n. 81 grammaa

Ynnub
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi403g0kcal0g0g0g0g
Oliiviöljy 22g192kcal0g0g21.7g0g
Leipäsiirappi, Dan Sukker16g48kcal0.2g11.9g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 326g1117kcal33.2g227.9g3.9g11.4g
Ruisjauho kokojyväjauho 155g471kcal13.6g85.9g2.9g21.5g
Sämpyläjauho rouheinen, sunnuntai (65g)155g543kcal18.6g107g2.9g7.8g
Auringonkukansiemeniä, kuorittuja (Risetti), annos 500g16g88kcal3.5g3g7.7g0.9g
Seesaminsiemen, kuorineen 16g105kcal4.2g1.1g9g1.9g
Pellavansiemen kokonainen/rouhe 7.8g25kcal2.2g0.5g1.6g2.4g
Kurpitsansiemen, Risetti16g87kcal2.8g6.5g5.6g0g
Fenkoli, annos 100g3.9g1.2kcal0g0.3g0g0.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2268g5355kcal156.6g888.2g110.6g92g
Valittu annoskoko1134g2677kcal78.3g444.1g55.3g46g
Annoskoko puolitettuna567g1339kcal39.2g222.1g27.7g23g
Arvot/100g100g236kcal6.9g39.2g4.9g4.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=279935