Kevyt suklaa-vadelmatäytekakku

Pohja:
6 munaa
150g fariinisokeria
60g maissijauhoja
40g kaakaojauhetta
60g vehnäjauhoja

1. erottele keltuaiset ja valkuaiset ja siivilöi erilliseen kulhoon jauhot ja kaakaojauhe
2. vaahdota valkuaiset kovaksi vaahdoksi
3. lisää sokeri valkuaisiin vatkaten kunnes syntyy kuohkea marenkiseos
4. lisää keltuaiset
5. lisää jauhoseos
6. levitä kolmeksi kakkuvuoan kokoiseksi ympyräksi kolmelle leivinpaperiarkille
6. paista pohjat yksi kerrallaan 200 asteessa noin 6-8min; kumoa sokeroidulle leivinpaperille jäähtymään ja irrota paiston aikana alla ollut leivinpaperiarkki vetämällä.

Täyte:
3 pss pakastevadelmia puoliksi sulaneina
3 prk Danone vaniljarahkaa (á 180 g)
2 prk maitorahkaa
(3 rkl vaniljasokeria)

Voit sekoittaa kaikki aineet keskenään, tai levittää ensin rahkaseoksen kostutetulle kakkupohjalle ja sitten vadelmat päälle.

Kostutukseen käy esimerkiksi vadelmamehu.

Kostutukseen kannattaa varata runsaasti nestettä, sillä itse kakkupohja on vähärasvaisuudessaan melko kuiva.

Päällystykseen ja pursotukseen:
2 prk Flora vispi 20%
1 prk maitorahkaa
4 rkl makeutusjauhetta (tai sokeria)

Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 3030 grammaa

Maryp
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna kuoreton 124g177kcal15.5g0.4g12.7g0g
Fariinisokeri (Dan sukker), annos 15g56g219kcal0.1g54.6g0g0g
Maizena maissitärkkelys23g79kcal0.2g19.6g0g0g
Kaakaojauhe, sokeroimaton 15g56kcal2.8g1.6g3.3g4.6g
Vehnäjauho puolikarkea 23g77kcal2.3g15.8g0.3g0.8g
Vadelma 225g93kcal2.2g9.2g1.8g8.3g
Danio, vaniljarahka (Danone), annos 100g203g253kcal10.3g34g8.3g0g
Maitorahka, 0,2% (Ehrmann) 250g purkki281g158kcal23.9g14.1g0.6g0g
Vispikerma Flora 20%188g413kcal5.6g9.4g37.5g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2273g3046kcal125.8g317.4g129g27.4g
Valittu annoskoko1136g1523kcal62.9g158.7g64.5g13.7g
Annoskoko puolitettuna568g762kcal31.5g79.4g32.3g6.9g
Arvot/100g100g134kcal5.5g14g5.7g1.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=276618