Kaalikeitto jauhelihalla ja pekonikuutioilla

Ohjeet painekeittimelle, muulla kattilalla keitto aika 1-2 tuntia.

-Kuoritaan ja paloitellaan sipulit ja kasvikset
-Laitetaan kattilaan hiukan vettä ja lihaliemikuutio kuumenemaan
-Kuumennetaan pekonipalat, jossa kuullotellaan sipulit, joiden päälle ripotellaan suola ja sokeria ja mausteet.

-Ruskistetaan jauheliha, joka maustetaan ja lisätään paistipannuun
-Sitten kuullotellaan kaalisuikaleet ja pyöräytetään pannun kautta myös porkkana- ja perunan palaset
-Kaadetaan pilkotut vihannekset ja kaadetaan vettä painekattilaan niin, että kaikki peittyvät hyvin
-Lisätään siirappi
-Annetaan kiehua paineen kohottua 6 minuuttia..

Lisätään lihat ja loput ainekset, kiehautetaan puolipaineelle ja jätetään muhimaan sammutetulle levylle kunnes paineet on hävinneet.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 455 grammaa

Jujaka
AineksetMääräEnergiaPHRK
Lihaliemikuutio Rainbow (11g/1)2.5g7kcal0.2g0.5g0.5g0g
Sokeri 0.5g2kcal0g0.5g0g0g
Pekoni (Dulano)31g80kcal5.6g1g5.9g0g
Jauheliha, naudan 10% paistijauheliha100g166kcal19g0g10g0g
Soijakastike 4.5g2.7kcal0.2g0.4g0g0g
Chilikastike, Santa Maria (annos 1 rkl 20g)1.2g2.5kcal0g0.6g0g0g
Mustapippuri 1.2g3.5kcal0.1g0.5g0g0.3g
Siirappi, tumma7.5g24kcal0g5.6g0g0g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g1g1kcal0.1g0.2g0g0g
Sipuli (kuorittu)25g6.8kcal0.3g1.2g0.1g0.4g
Porkkana 56g18kcal0.3g3.1g0.1g1.4g
Peruna, keskikokoinen 60g44g26kcal0.7g5.7g0g0.4g
Vesi, vesijohtovesi 625g0kcal0g0g0g0g
Kaali, valkokaali238g50kcal2.8g8.1g0.5g5g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2274g781kcal58.6g54.8g34.2g15g
Valittu annoskoko1137g390kcal29.3g27.4g17.1g7.5g
Annoskoko puolitettuna569g195kcal14.7g13.7g8.6g3.8g
Arvot/100g100g34kcal2.6g2.4g1.5g0.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=101918