Lohilaatikko (Yhteishyvä 09.11)

HUOM: Ohjeessa peruna korvattu vastaavalla määrällä lanttua!
1 purjo
2 sipulia
4 porkkanaa
200g palsternakkaa
1kg lanttua
600g lohifile
1tl fenkolinsiemeniä
1½tl suolaa
1tl mustapippuria
2dl silputtua tilliä
½dl sitruunamehua
4dl ruokakermaa
4 kananmunaa
2dl juustoraastetta

1. Kuori ja viipaloi kasvikset
2. Leikkaa lohifile nahattomiksi suikaleiksi
3. Lado voideltuun vuokaan vuorotellen kasviksia ja lohta
4. Lisää kerrosten väliin fenkilinsiemeniä, suolaa, pippuria, tilliä ja sitruunamehua
5. Sekoita kerma & munat ja kaada seos vuokaan
6. Paista laatikkoa 200 asteessa keskitasolla n. 60min
7. Ripottele päälle juustoraaste ja jatka paistamista vielä n. 20-30min, peitä vuoka tarvittaessa

Reseptistä tulee n. 7 annosta ja yksi annos painaa n. 456 grammaa

Talvimorsian
AineksetMääräEnergiaPHRK
Purjosipuli 7.1g1.6kcal0.1g0.2g0g0.1g
Sipuli (kuorittu)3.6g1kcal0g0.2g0g0.1g
Porkkana, keskikokoinen 65g9g2.6kcal0.1g0.6g0g0.2g
Palsternakka 7.1g4.5kcal0g0.8g0g0.3g
Lanttu 36g10kcal0.4g1.6g0.1g0.6g
Lohifilee, paistettu 21g47kcal4.4g0g3.3g0g
Voi, 1 tl, 5 g0.2g1.3kcal0g0g0.1g0g
Fenkoli, annos 100g1.1g0.3kcal0g0.1g0g0g
Ruokakerma 10%, 3 juustoa (Valio), annos 250g14g17kcal0.5g0.5g1.4g0g
Kananmuna 50g(kpl)7.1g9kcal0.8g0g0.6g0g
Juustoraaste, x-tra, 23% rasvaa7.1g21kcal1.6g0g1.6g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana228g233kcal15.8g8g14.2g2.6g
Valittu annoskoko114g116kcal7.9g4g7.1g1.3g
Annoskoko puolitettuna57g58kcal4g2g3.6g0.7g
Arvot/100g100g102kcal6.9g3.5g6.2g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=248043