Pikamajoneesi

Laita korkeaan kapeaan astiaan öljy, muna, sinappi, etikka, sitruunamehu ja suola.

Laita sauvasekoitin astian pohjaan ja käynnistä se. Surauta pari kertaa kunnes majoneesi sakenee sopivasti.

Mausta halutessasi valkosipulilla, chilillä, yrteillä tai currylla.

Säilyy jääkaapissa noin vuorokauden verran.

Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 228 grammaa

Rusinalintu
AineksetMääräEnergiaPHRK
Rypsiöljy 68g597kcal0g0g67.5g0g
Kananmuna Luomu (Pirkka), annos 58g29g38kcal3.8g0.1g2.4g0g
Sinappi, Dijon, 1 tl5g7kcal0.2g0.5g0.5g0g
Sitruunamehu, laimentamaton5g1kcal0g0.1g0g0g
Valkoviinietikka (Rajamäen)5g1kcal0g0.3g0g0g
Ruokasuola jodioitu 2.5g0.1kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana228g1287kcal8g2g140.8g0g
Valittu annoskoko114g644kcal4g1g70.4g0g
Annoskoko puolitettuna57g322kcal2g0.5g35.2g0g
Arvot/100g100g565kcal3.5g0.9g61.8g0g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=384485