Kiinalainen riisi

1. Keitä riisi: Kuumenna voi kattilassa ja lisää sekaan riisi.

Sekoita pari minuuttia, kunnes riisi on läpikuultavaa.

Lisää vesi ja 1tl suolaa.

Keitä riisiä 15 minuuttia.

2. Keitä herneitä suolatussa vedessä 5 minuuttia ja valuta niistä sen jälkeen vesi.

3. Kuori inkivääri ja hienonna hyvin.

Kuori ja murskaa valkosipuli.

Suikaloi sipuli ja kiinankaali.

4. Kuumennöljy paistinpannussa ja kypsennä siinä sipulia, valkosipulia ja inkivääriä noin 5 minuuttia.

Sekoita koko ajan.

5. Lisää suikaloitu kiinankaali paistinpannuun.

Kypsennä suikaleita muutama minuutti kovalla lämmöllä koko ajan sekoittaen.

6. Kaada pannuun ensin riisi, neste ja soijakastike.

Sitten lisää katkaravut ja herneet.

Sekoita ja kypsennä muutama minuutti.

7. Sekoita kananmunat.

Tee riisin keskelle kuoppa, kaada kananmunat siihen ja kypsennä pari minuuttia.

Sekoita munat riisin sekaan.

Lisää tarvittaessa suolaa.

8. Tarjoa riisi pienissä kulhoissa ja kata pöytään myös syömäpuikot.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 305 grammaa

Tiiuzca
AineksetMääräEnergiaPHRK
Voi, 1 tl, 5 g1.4g10kcal0g0g1.1g0g
Vesi0.4g0kcal0g0g0g0g
Pitkäjyväinen tumma riisi keittämätön (Pirkka), annos 85g21g78kcal1.8g16g0.8g0.8g
Kananmuna kuoreton 10g15kcal1.3g0g1.1g0g
Herne tuore, n.30kpl sisältää 100g hernettä14g11kcal0.9g2.3g0.1g0g
Inkivääri, tuore, silputtu0.9g0.7kcal0g0.2g0g0g
Suola, annos 3g2.1g0kcal0g0g0g0g
Valkosipuli 0.4g0.4kcal0g0.1g0g0g
Kiinankaali 19g3.7kcal0.3g0.4g0.1g0.2g
Sipuli (kuorittu)4.7g1.3kcal0.1g0.2g0g0.1g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl1.4g13kcal0g0g1.4g0g
Soijakastike1.4g0.8kcal0.1g0.1g0g0g
Kanaliemi laimennettu 14g1.4kcal0g0.1g0.1g0g
Katkarapu 23g16kcal3.4g0g0.3g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana229g301kcal15.8g38.8g10g2.2g
Valittu annoskoko114g151kcal7.9g19.4g5g1.1g
Annoskoko puolitettuna57g75kcal4g9.7g2.5g0.6g
Arvot/100g100g132kcal6.9g17g4.4g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=305943