Omenapiirakka

Pohja: sekoita ensin voi ja sokeri, sitten jauhot ja leivinjauhe.

Taputtele vuoan pohjalle, saa jäädä murumaiseksi.

Täyte: pilko omenat, laita pohjan päälle.

Ripottele kanelia päälle.

Sekoita kulhossa maitorahka ja kerma, kaada päällimmäiseksi.

Paista 175 asteessa 45-60 minuuttia, jos omenia on vähemmän, lyhyempikin aika riittää.

Eli ota pois uunista kun piirakka tuoksuu kypsältä.

:) Piirakan kaveriksi sopii esim vaniljakastike.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 262 grammaa

Sallay
AineksetMääräEnergiaPHRK
Omena, keskikokoinen 200g39g13kcal0.1g2.8g0.1g0.7g
Voi (perinteinen meijerivoi)11g80kcal0g0g8.9g0g
Sokeri15g59kcal0g14.6g0g0g
Vehnäjauho, pouta, 1 dl = 65g17g60kcal2.2g11.7g0.4g0.6g
Leivinjauhe 0.4g0.6kcal0g0.1g0g0g
Kuohukerma,valio,2dl15g50kcal0.3g0.4g5.1g0g
Maitorahka, maustamaton 0,3% (Valio) 250 g18g12kcal2g0.8g0.1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana230g549kcal9.2g60.8g29.2g2.6g
Valittu annoskoko115g275kcal4.6g30.4g14.6g1.3g
Annoskoko puolitettuna57g137kcal2.3g15.2g7.3g0.7g
Arvot/100g100g239kcal4g26.5g12.7g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=84574