Pikamajoneesi

Laita korkeaan kapeaan astiaan öljy, muna, sinappi, etikka, sitruunamehu ja suola.

Laita sauvasekoitin astian pohjaan ja käynnistä se. Surauta pari kertaa kunnes majoneesi sakenee sopivasti.

Mausta halutessasi valkosipulilla, chilillä, yrteillä tai currylla.

Säilyy jääkaapissa noin vuorokauden verran.

Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 228 grammaa

Rusinalintu
AineksetMääräEnergiaPHRK
Rypsiöljy 675g5969kcal0g0g675g0g
Kananmuna Luomu (Pirkka), annos 58g290g377kcal38g0.9g24.1g0g
Sinappi, Dijon, 1 tl50g71kcal2.3g4.6g4.7g0g
Sitruunamehu, laimentamaton50g11kcal0.1g0.8g0g0g
Valkoviinietikka (Rajamäen)50g10kcal0g3.2g0g0g
Ruokasuola jodioitu 25g0.6kcal0.2g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2280g12876kcal81.2g19g1407.6g0g
Valittu annoskoko1140g6438kcal40.6g9.5g703.8g0g
Annoskoko puolitettuna570g3219kcal20.3g4.8g351.9g0g
Arvot/100g100g565kcal3.6g0.8g61.7g0g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=384485