Texmex-jauheliapiiras

Sekoita vehnäjauho ja leivinjauhe kulhossa.

Lisää Oivariini rasva ja tapenade.

Laita leivinpaperi korkeareunaisen irtopohjavuoan (Ø 22 cm) pohjalle.

Painele taikina pohjalle ja reunoille n. 2 - 3 cm:n korkeuteen.

Siirrä piiraspohja jääkaappiin täytteen valmistamisen ajaksi.

Puolita sipuli, leikkaa viipaleiksi.

Kuumenna rasva pannulla.

Lisää jauheliha, paista hetki ja lisää sipuli.

Kun jauheliha on kypsää, nosta pannu liedeltä.

Mausta suolalla.

Levitä puolet jauhelihaseoksesta vuoan pohjalle, sitten viipaleiksi leikatut tomaatit ja puolet juustoraasteesta.

Levitä päälle loput jauhelihasta ja juustoraaste.

Sekoita munat ja ruokakerma tasaiseksi seokseksi.

Kaada vuokaan.

(Leikkaa pepperonit pituussuunnassa 2-3 osaan.

Nostele päällimmäiseksi.)

Paista uunin ala- / keskitasolla 175 asteessa n. 50 min tai kunnes kypsä.

Tarjoa piiras illanistujaisissa tai pääruokana salaatin kera.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 190 grammaa

Peetee1
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vehnäjauho puolikarkea 122g418kcal12.4g85.3g1.5g4.3g
Leivinjauhe 1.9g3.3kcal0.1g0.7g0g0g
Oivariini, 60 (100g)75g413kcal0.8g0.8g45g0g
Oliivitahna,kalamata tapenade (Kreikka), annos 5g38g56kcal1g2.5g4.6g0g
Sipuli (kuorittu)38g10kcal0.5g1.8g0.1g0.6g
Jauheliha, naudan 10% paistijauheliha300g498kcal57g0g30g0g
Suola, annos 3g3.8g0kcal0g0g0g0g
Tomaatti, tuore150g30kcal0.9g5.7g0.4g2.1g
Texmex juustoraaste (Valio), annos 150g113g383kcal28.1g0g30.4g0g
Kananmuna 50g(kpl)150g189kcal16.5g0.4g13.5g0g
Ruokakerma, Valio Hyla 15%150g240kcal4g4g22.5g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2280g4480kcal242.6g202.4g296g14g
Valittu annoskoko1140g2240kcal121.3g101.2g148g7g
Annoskoko puolitettuna570g1120kcal60.7g50.6g74g3.5g
Arvot/100g100g197kcal10.6g8.9g13g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=447965