Parsasalaatti (Kevennys)

Ainekset:

1 pnt Vihreä parsa
1 pnt Valkea parsa
1 ras Miniluumutomaatti
1 kpl Punasipuli
0,1 l Punaviinietikka
3 rkl Hunaja
1 pnt Ruohosipuli

Rypsiöljyä
Suolaa ja Mustapippuria maustamiseen

Ohje:

Kuori ja leikkaa punasipulit suikaleiksi.

Ota kattila, laita etikka ja hunaja kattilaan, kiehauta ja lisää leikatut punasipulit kattilaan ja anna hautua, kunnes sipulit ovat läpikuultavan punaisia.

Huuhtele tomaatit, asettele uunipellille ja paahda uunissa 175 asteessa noin 8 minuuttia.

Kuori ja poista kannat parsoista, keitä noin 3-5 minuuttia paksuudesta riippuen.

Jäähdytä kylmässä valuvassa vedessä.

Pilko parsat ja siivilöi sipulit.

Leikkaa ruohosipulit pieniksi, yhdistä raaka-aineet ja sekoita.

Mausta ja asettele lautaselle.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 382 grammaa

Kevennys
AineksetMääräEnergiaPHRK
Hunaja 45g149kcal0.2g36.4g0g0g
Suola, annos 3g2.3g0kcal0g0g0g0g
Mustapippuri 1.5g4.2kcal0.2g0.6g0g0.4g
Tankoparsa, vihreä375g45kcal4.9g4.5g0.7g13.1g
Parsa 375g58kcal4.8g4.5g0.7g5.6g
Punasipuli, kuorittu, 100g75g20kcal1g3.6g0.1g1.3g
Miniluumutomaatti, annos 250g188g38kcal1.1g6.2g0.6g0g
Punaviinietikka. (Rajamäen), annos 3g2.3g0.5kcal0g0.1g0g0g
Rypsiöljy 7.5g66kcal0g0g7.5g0g
Ruohosipuli, tuore75g20kcal1g2.8g0.4g0.8g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2292g801kcal26.4g117.4g20g42.4g
Valittu annoskoko1146g401kcal13.2g58.7g10g21.2g
Annoskoko puolitettuna573g200kcal6.6g29.4g5g10.6g
Arvot/100g100g35kcal1.2g5.1g0.9g1.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=296346