Meksikolainen salaatti

Valmista marinadi.

Kuori ja hienonna sipuli.

Sekoita yhteen sipulisilppu, salsakastike, limettimehu ja salsakastike.

Ota puolet marinadista sivuun.

Laita lihasuikaleet marinadiin, peitä kulho kelumlla ja nosta kylmään maustumaan vähintää puoleksi tunniksi.

Säädä uuni 200 asteeseen.

Voitele 4 pientä uunivuokaa öljyllä.

Voitele tortillojen toiset puolet ja ripottele chilijauhetta öljytylle pinnalle.

Painele tortillat vuokiin öljyämätön puoli vuokaa vasten ja paista uunissa 10 minuuttia ja anna jäähtyä hyvin.

Nosta lihasuikaleet marinadissa ja ruskista nopeasti öljytyssä paistinpannussa.

Säädä liesi keskilämmölle, lisää pannulle loppu marinadi; hauduta 5 minuuttia.

Maista ja lisää suolaa tarvittaessa.

Ja salaattisuihkaleet ja liha tortillakuoriin, ripottele päälle tomaattikuttioita ja juustoraastetta.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 328 grammaa

Jarimatti
AineksetMääräEnergiaPHRK
Naudanliha keskiarvo 394g601kcal75.9g0g33g0g
Tortilla (Santa Maria) 4 kpl131g394kcal11.1g70.8g5.9g2.9g
Öljyt, rypsiöljy, kylmäpuristettu (Golden Star), 13.5 g, 1 rkl11g102kcal0g0g11.4g0g
Jäävuorisalaatti, rapea87g8.7kcal1g0.7g0.2g1g
Tomaatti 219g50kcal1.2g7.5g0.7g3.1g
Juustoraaste emmental punaleima131g512kcal38g0g39.3g0g
Sipuli (kuorittu)44g12kcal0.6g2.1g0.1g0.7g
Salsakastike medium, thick`n´ chunky (Oldelpaso), annos 100g87g37kcal1.4g7.9g0.4g0g
Sitruunanamehu, puristettu, tuore44g11kcal0g3.9g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2296g3452kcal258.4g185.8g182g15.4g
Valittu annoskoko1148g1726kcal129.2g92.9g91g7.7g
Annoskoko puolitettuna574g863kcal64.6g46.5g45.5g3.9g
Arvot/100g100g150kcal11.3g8.1g7.9g0.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=394760