Jauhelihapunajuurilaatikko

Esivalmistelu:
-Suikaloi kaali, punajuuret ja sipuli.

-Keitä ohra (tai riisi)

Hauduta sipulia hetki pannulla, lisää jauheliha ja kypsennä omassa rasvassaan.

Lisää joukkoon ohra.

Mausta meiramilla, suolalla, pippurilla.

Lisää joukkoon kaali ja vesi.

Hauduta kannen alla noin 10 minuuttia, kunnes kaali on hieman pehmennyt.

Lisää punajuuret ja kaada seos uunivuokaan.

Lisää vuokaan ruokakerma ja liruttele pintaan hieman siirappia.

Kypsennä 200/175 asteessa noin 50 minuuttia.

Peitä vuoka tarvittaessa kannella tai foliolla, jos pinta alkaa tummumaan liikaa.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 319 grammaa

Saaramaaria
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kaali, valkokaali4178g882kcal50.1g142g8.4g87.7g
Etikkapunajuuri 783g279kcal7.8g52.5g1.6g14.1g
Sipuli (kuorittu)261g71kcal3.4g12.5g0.5g4.4g
Jauheliha, naudanpaisti, rasvaa 5 % 2089g2685kcal433.4g0g104.4g0g
Ohrasuurimo, keitetty, suolaa 496g393kcal10.1g76.9g2.4g9.3g
Siirappi 104g315kcal0.1g77.4g0g0g
Ruokakerma, Valio Hyla 15%522g836kcal14.1g14.1g78.3g0g
Vesi1567g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana20000g10918kcal1038g750.8g391.2g231g
Valittu annoskoko10000g5459kcal519g375.4g195.6g115.5g
Annoskoko puolitettuna5000g2729kcal259.5g187.7g97.8g57.8g
Arvot/100g100g55kcal5.2g3.8g2g1.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=140540