Mehevä katkarapukastike

1. Viipaloi herkkusienet, kuori ja silppua sipuli sekä valkosipulit.

2. Lisää öljy pannulle ja kuullota sipuleita muutama minuutti.

Sekoita joukkoon sienet ja kypsennä vielä hetki.

3. Ripottele jauhot pannulle, sekoita ja kaada päälle vesi ja lisää kalaliemikuutio.

Sekoita, kunnes kiehahtaa.

Mausta pippurilla.

Keitä hiljalleen 2-3 minuuttia välillä sekoitellen.

4. Lisää tuorejuusto nokareina kastikkeeseen ja sekoita, kunnes juusto on sulanut.

Kääntele lopuksi sekaan jäiset katkaravut.

Kuumenna kiehuvaksi, mutta älä keitä etteivät katkaravut sitkisty.

5. Ripottele lopuksi pilkottu tilli ja tarjoa.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 263 grammaa

Ensu
AineksetMääräEnergiaPHRK
Katkarapu, rainbow22g22kcal5g0g0.2g0g
Herkkusieni 19g3kcal0.4g0.1g0.1g0.3g
Sipuli 16g5kcal0.2g0.8g0g0.3g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g1.3g1.4kcal0.1g0.2g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 1.1g3.7kcal0.1g0.8g0g0g
Vesi33g0kcal0g0g0g0g
Kalaliemikuutio, vähärasvainen (Knorr), annos 10g0.5g1.2kcal0.1g0.1g0g0g
Mustapippuri 0.1g0.3kcal0g0g0g0g
Tuorejuusto, Ruohosipuli Keiju 14%11g21kcal1.1g0.5g1.5g0g
Tilli, tuore 11g3.3kcal0.4g0.1g0.1g0.2g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl0.5g4.9kcal0g0g0.5g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana230g131kcal14.8g5.2g4.8g1.6g
Valittu annoskoko115g66kcal7.4g2.6g2.4g0.8g
Annoskoko puolitettuna58g33kcal3.7g1.3g1.2g0.4g
Arvot/100g100g57kcal6.4g2.3g2.1g0.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=207343