Blinit Esikko

2,5 dl rasvatonta maitoa
2,4 dl vettä
1,5 dl vehnäjauhoja
2,5 dl tattarijauhoja
0,5 dl ruisjauhoja
0,5 pussia kuivahiivaa
0,5 tl suolaa
1 rkl kirkastettua voisulaa
2 munaa
Lämmitä maito+vesi, lisää siihen kaikki kuiva-aineet yhteen sekoitettuna ( kaikki jauhot, hiiva, suola+ voisula).

Taikinaa käytetään lämpimässä paikassa väh. 6h, sitten se laitetaan kylmään, jotta käyminen pysähtyy varmasti.

Jäähtyneeseen taikinaan sekoitetaan munankeltuaiset.

Kovaksi vaahdoksi vatkatut valkuaiset lisätään kahdessa erässä.

Paistetaan miedolla levylläö voissa, etteivät pala ja kypsyvät hyvin.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 92 grammaa

Esikko
AineksetMääräEnergiaPHRK
Rasvaton maito, d-vitamiinia 1 ug 31g11kcal1g1.5g0g0g
Vesi31g0kcal0g0g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 13g43kcal1.3g8.7g0.1g0.4g
Tattarijauho, Myllynparas20g68kcal2.6g13.5g0.3g1.1g
Ruisjauho, 1 dl4.4g14kcal0.5g2.8g0.1g0.6g
Kuivahiiva (Rainbow), annos 11g0.8g0kcal0g0g0g0g
Voi, 1 tl, 5 g1.3g9kcal0g0g1g0g
Kananmuna kuoreton 14g20kcal1.7g0g1.4g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana231g328kcal14.2g53g5.8g4.2g
Valittu annoskoko115g164kcal7.1g26.5g2.9g2.1g
Annoskoko puolitettuna58g82kcal3.6g13.3g1.5g1.1g
Arvot/100g100g142kcal6.2g23g2.5g1.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=270363