Vuokaleipä

Sekoita lämpimään veteen ruisjauhot, siirappi, hiiva, suola ja hiutaleet.

Anna tekeytyä 1/2 tuntia peitettynä.

Lisää vehnäjauhoja vähitellen alustaen.

Taikina saa jäädä löysäksi ! Anna kohota 1/2 tuntia liinalla peitettynä.

Voitele voilla leipävuoka.

Nostele taikina vuokaan.

Anna kohota vielä n. 1/2 tuntia peiteltynä.

Paista 250 asteessa n. 1/2 tuntia.

Reseptistä tulee n. 18 annosta ja yksi annos painaa n. 66 grammaa

1180
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 49g0kcal0g0g0g0g
Kuivahiiva, annos 11g1.1g3.8kcal0.5g0.4g0.1g0g
Neljänviljanhiutale 2.9g10kcal0.3g1.7g0.1g0.3g
Vehnäjauho puolikarkea 57g195kcal5.8g39.7g0.7g2g
Suola, annos 3g1g0kcal0g0g0g0g
Ruisjauho kokojyväjauho 5.3g16kcal0.5g3g0.1g0.7g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana231g449kcal14.2g89.6g2g6g
Valittu annoskoko116g224kcal7.1g44.8g1g3g
Annoskoko puolitettuna58g112kcal3.6g22.4g0.5g1.5g
Arvot/100g100g194kcal6.1g38.8g0.9g2.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=144256