Hapankorppuiset jauhelihapihvit (pirkka)

5 (n. 35 g) hapankorppua
1 dl maitoa tai vettä
1 sipuli
400 g jauhelihaa
1 kananmuna
2 tl pizzamaustetta
1 tl suolaa
1/2 tl mustapippuria

Täyte:

1 (200 g) omena

Pinnalle:

5 (n. 35 g) hapankorppua

Vaihe 1

Hienonna mureketaikinaan tulevat hapankorput monitoimikoneella.

Hienonna myös pinnalle tulevat hapankorput, voit jättää ne hieman karkeammaksi.

Vaihe 2

Sekoita murekkeen hapankorput ja maito.

Anna pehmentyä noin 10 minuuttia.

Vaihe 3

Hienonna sipuli.

Sekoita hapankorppuseoksen joukkoon sipuli, jauheliha ja muna.

Mausta pizzamausteella, suolalla ja pippurilla.

Vaihe 4

Kuori omena, poista siemenkota ja viipaloi.

Pyöritä mureketaikinasta pötkö, jaa se 8 osaan.

Painele 4 palaa murekeseosta pyöreiksi pihveiksi leivinpaperin päälle pellille.

Nosta päälle omenaviipaleet.

Muotoile lopuista mureketaikinapaloista omenoiden päälle kannet.

Painele pihveiksi.

Ripottele pihvien päälle hapankorppumurut ja painele ne kädellä kiinni pihveihin.

Vaihe 5

Paista 225 asteessa noin 20 minuuttia.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 231 grammaa

Maryp
AineksetMääräEnergiaPHRK
Hapankorppu (Oululainen)8.7g32kcal1g5.2g0.2g2g
Maito, Kevyt13g5.7kcal0.4g0.6g0.2g0g
Sipuli (kuorittu)13g3.4kcal0.2g0.6g0g0.2g
Jauheliha nauta-sika 20% 400g50g125kcal8.7g0g10g0g
Kananmuna kuoreton 6.9g10kcal0.9g0g0.7g0g
Omena, ulkomainen, kuorittu 25g11kcal0g2.4g0g0.4g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana231g375kcal22.4g17.6g22.2g5.2g
Valittu annoskoko116g187kcal11.2g8.8g11.1g2.6g
Annoskoko puolitettuna58g94kcal5.6g4.4g5.6g1.3g
Arvot/100g100g162kcal9.7g7.6g9.6g2.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=275433