Raparperitorttu ala Tuula

POHJA: voi, vehnäjauho, kaurahiutale, sokeri, leivinjauhe, kardemumma ja kananmunat.

Sulata rasva ja anna jäähtyä, Sekoita kuivat aineet ja lisää niihin rasva.

Lisää munat.

Levitä piirakkavuoka halk n. 27 cm. Paista 175 astetta n. 15 min.

RAPARPERIKOMPOTTI:
Kuori ja paloittele raparperi.

Pane raparperi ja sokeri (1 dl) kattilaan.

Keitä n. 5 min. kunnes raparperit ovat hajonneet.

Mausta kanelilla ja anna jäähtyä.

Levitä raparperikompotti jähtyneelle torttupohjalle.

Laita päälle esim.

vaniljakastiketta tai vaniljajäätelöä.

Koristele esim.

mansikoilla ja kinuskikastikkeella.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 103 grammaa

Eweliza
AineksetMääräEnergiaPHRK
Voi 11g82kcal0.1g0g9.2g0g
Vehnäjauho puolikarkea 11g38kcal1.1g7.7g0.1g0.4g
Kunto Kaurahiutale (Nalle)3.9g13kcal0.6g1.9g0.3g0.7g
Sokeri 19g78kcal0g19.2g0g0g
Leivinjauhe 1.1g2kcal0.1g0.4g0g0g
Kardemumma, jauhettu, annos 5g0.3g1.1kcal0g0.2g0g0.1g
Kananmuna kuoreton 12g18kcal1.6g0g1.3g0g
Raparperi 56g19kcal0.4g3.1g0.1g0.8g
Kaneli, jauhettu, annos 2g0.2g0.6kcal0g0.2g0g0.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana232g501kcal7.8g65.4g22g4.2g
Valittu annoskoko116g250kcal3.9g32.7g11g2.1g
Annoskoko puolitettuna58g125kcal2g16.4g5.5g1.1g
Arvot/100g100g216kcal3.4g28.2g9.5g1.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=293595