Anihain pika valkosipulinen tomaattikeitto

Pilko valkosipulit(3kpl) ohuiksi viipaleiksi.

Lämmitä oivariini kattilassa(ei ruskeaksi asti).

Kuulota valkosipuleita hetki oivariinissa.

Mitä kauemmin kuulotat sen vähemmän valkosipuli keitossa maistuu.

Älä anna valkosipuleiden ruskistua reunoilta.

Lisää loput ainekset.

Anna keiton kiehua miedolla lämmöllä kannen alla n.30min.

Tarjoile tuoreen pantongin, raejuuston, fraichen tai vaikkapa krutonkien kera.

Keitto on parhaimmillaan seuraavina päivinä, kun maut ovat saaneet pyöristyä jääkaapissa.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 329 grammaa

Anihai
AineksetMääräEnergiaPHRK
Oivariini vähärasvaisempi (Valio), annos 5g12g64kcal0.1g0.1g7g0g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g5.3g5.5kcal0.4g0.9g0g0.1g
Vehnäjauho puolikarkea 18g60kcal1.8g12.3g0.2g0.6g
Mustapippuri 1.2g3.3kcal0.1g0.4g0g0.3g
Tomaattimurska 876g258kcal4.9g46.4g1.8g16.6g
Ruokakerma kevyt 4% (Rainbow), annos 200g117g70kcal1.1g6.1g4.7g0.4g
Aromisuola/yrttisuola suolapitoisuus 71 % 4.7g3.3kcal0.1g0.5g0.1g0.2g
Tabasco chipotle (Mc ilhenny), annos 5g0.2g0.1kcal0g0g0g0g
Ruokasuola jodioitu 1.2g0kcal0g0g0g0g
Vesi117g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2303g929kcal17g133.4g27.6g36.4g
Valittu annoskoko1152g464kcal8.5g66.7g13.8g18.2g
Annoskoko puolitettuna576g232kcal4.3g33.4g6.9g9.1g
Arvot/100g100g40kcal0.7g5.8g1.2g1.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=343928